perjantai 8. maaliskuuta 2013

Aulanko ja Teijo-Talot Häme


Aulanko on ollut suosittu matkailukohde jo yli sadan vuoden ajan ja nyt on tulossa mahdollisuus päästä paikan ytimeen siirtolapuutarhamökkiin viettämään laatuaikaa!
Teijo-Talot Hämeen modernit mökit viljelypalstoineen tulevat Aulangon järven läheisyyteen, jonne mahdollisesti tulee rantasauna asukkaiden käyttöön. Siellä on uskomattomia  aktiviteetti mahdollisuuksia,jotka ovat kävelymatkan päässä:
golf, ratsastus,tennis,keilaus,melonta, löytyvät myös hoidetut ja valaistut puistotiet alueen kiehtovassa luonnossa ympäri vuoden, joissa on sallittu liikkuminen jalan ja hiihtäen, pyöräileminen rengastiellä ja sorapäällysteisillä teillä, autolla ajo rengastiellä kesäisin, ruokasienten ja metsämarjojen poimiminen..ratsastusreitti kulkee ihan vierestä myöskin.

Lisäksi löytyy Hämeen parhaimmiksi kehuttuja ravintoloita, sisävesiristeily mahdollisuus, kylpylä... tarvittaessa kokous,majoitus ja kongressi tiloja.

Ja paljon erilaisia tapahtumia, kuten kesäteatteri mikä on minulle jäänyt mieleen jo ihan lapsena kun käytiin siellä!!! Sekä ne mielenkiintoiset opastukset Aulangon historiaan ja erilaiset näyttelyt.

Aulangon puistohan  on yksi Suomen merkittävimmistä puutarhataiteen kokonaisuuksista, ja se on huvimajoineen, tekolampineen, näkötorneineen ja  tekoraunioineen  mittavin 1800-luvun lopun kotimaisen romanttisen maisemapuutarhan edustaja.

Puistosta löytyy melkein kaikki Suomessa luonnonvaraisena esiintyvät jalopuulajit, joita kannattaa tulla ihailemaan niin kesäisin kun talvisinkin.
Aulangolle on tunnin ajomatka Suomen suurimmista kaupungeista.
Mielestäni Aulangon kautta kannattaa aina ajaa, sillä siellä mielesi lepää, halusit tai et :-)

Tutustu Hämeenlinnaan täältä:
http://visithameenlinna.fi/

Aulanko ja sen historia on esitelty hienosti näillä sivuilla:
http://www.aulanko.fi/

Ja talotehtaan yhteystiedot löydät tämän linkin alta:
http://www.teijo-talot.fi/default/www/fi/ota_yhteytta_1/tuulos/

Ei kommentteja: